Een hoger rendement met Dantefactor als meetinstrumentbouwen steentjes

Om kostenbesparingen te realiseren hebben bedrijven de 'harde' aspecten de afgelopen periode goed onder de loep genomen. Met de gemaakte keuzes neemt nu de aandacht voor de werknemer sterk toe. Heeft hij de juiste mindset? Valt er nog te 'winnen' op werkeffectiviteit?

De uitdaging van organisatie is het effectief richting kunnen blijven geven aan het ontvouwen van de capaciteiten van haar mensen. Een essentiele voorwaarde hiervoor is inzicht hoe mensen in hun kracht zijn te brengen en te houden. De Dantefactor biedt u hiervoor het ideale kompas.

Wetenschappelijk onderzoek bevestigt de door de Dantefactor Company gedane veronderstelling dat passie, geloof in eigen kunnen en groeimotivatie in het werk de factoren zijn die mensen dagelijks voorstuwen in het uitvoeren van werkzaamheden. De optelsom van deze factoren is de Dantefactor. Met andere woorden, de hoogte van de Dantefactor geeft de status en het groeipotentieel weer van de mate waarin je als persoon ervaart in je kracht te staan bij datgene wat je doet. Mensen met een hoge Dantefactor bruisen van energie, zijn de motor achter verhoogde prestaties, hebben plezier in het werk, leveren tevreden klanten en dragen bij aan een verlaging van het (mentaal) verzuim.

De Dantefactor is de relevante schakel gebleken tussen persoonlijkheid, werkomstandigheden, werkprestatie en heeft een positieve invloed op de mate waarin je als persoon je hulpbronnen inzet. De Dantefactor is dan ook de sleutel om meer rendement te kunnen halen uit medewerker, team en organisatie.

Ge├»nteresseerd hoe het bij u in de organisatie staat met de Dantefactor? Hoe u met be├»nvloeding van de juiste factoren de werkeffectiviteit en dus uw rendement kan verhogen? Laat het ons weten en wij helpen u graag verder. Request for Learning is officieel gecertificeerd netwerkpartner van de de Dantefactor Company.             FLYER 

  

 

Passie, geloof in eigen kunnen en groeimotivatie